Konst på kakel: Vi skapar unik design för fotokakel och konstkakel du kan bli ensam om! Även på granitkeramik för utomhusmiljöer.

Innovation, kreativitet och nyskapande – vår drivkraft!

I början av 2000-talet såg grundaren, Bibbi Evermark en fisk tryckt på en wellpappskiva. Det var embryot till en idé om att det måste vara möjligt att trycka konst, bilder och design på material som tidigare inte varit aktuella ur ett hållbarhetsperspektiv.

Konstkakel och klinker, även kallat fotokakel i folkmun, produceras i alla förekommande plattstorlekar på marknaden. Från mosaik till plattor som är 120 x 60 cm och specialplattor som är hela 1,5 x 3 m stora! Plattorna kan vara släta eller med strukturerad yta. Välj matt eller blank yta.

Det blev startskottet på en lång utvecklingsresa, där olika spetskompetenser samarbetade mot samma mål: Att skapa ett ”spektakulärt” kreativt och annorlunda bygg-och inredningsmaterial för en bred marknad.

Intensionen från start var att utveckla en grafiskt högklassig och en hållbar produkt, som lever upp till byggbranschens och marknaden högt ställda krav och branschregler – för både våtrumsmiljö samt för påfrestande temperaturväxlingar i utomhusmiljö, över tid. Efter många års tester och research fick företaget våren 2013 patent på tillverkningsmetoden, som gör det möjlig att producera högkvalitativa bilder på kakel och klinker.

Everstyle produktionsprocess är kvalitetssäkrad rakt igenom, produktionsapparaten är dynamisk
och anpassas flexibelt efter orderingång – oavsett storlek på order. Everstyle utgör en kreativ, mångsidig samarbetspartner i ett tidigt projektskede samt en pålitlig producent som levererar i tid!

Vårt teams skiftande och breda kompetens utgör en stark kärna i vårt dagliga arbete, men är också en förutsättning för vårt fortsatta innovationsarbete. Det ena ger det andra. Nya idéer föds och så är planering och testprocessen igång – igen!